C jak cytryna

  • 0

C jak cytryna

Kwas askorbinowy zawarty w cytrynie kojarzy się nam przede wszystkim z odpornością.
Temat jest kontrowersyjny, ponieważ badania nie potwierdzają jednoznacznie
roli witaminy C w leczeniu przeziębień.
Na “Chemii w kuchni” skupiliśmy się na innych właściwościach kwasu askorbinowego.
Potwierdziliśmy, że sok z cytryny opóźnia proces ciemnienia owoców np. jabłek oraz
ma właściwości redukujące np. jod zawarty w jodynie.
Zapraszam do obejrzenia galerii!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”407″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]


Przekaż 1,5 Procent!

Bierzemy udział w projektach:

Szkoła Prowadzona Przez:

Subskrybuj Nasz Biuletyn