Drugoklasiści pożegnali karnawał niezwykłą lekcją muzealną w Zamku Królewskim. Przemierzając zamkowe komnaty tropili muzykę. Kryła się na obrazach, arrasach, tapicerkach, mieszkała w pięknych sprzetach. Co dziwne, można ją było usłyszeć! Dzieci poznały dźwięki wielu dawnych instrumentów oraz utwory z poprzednich epok. Nie obyło się bez uroczystego poloneza. Po pełnym wrażeń spotkaniu, udały się polonezowym
Czytaj więcejZ przyjemnością informujemy, że uczennica klasy 8a została zakwalifikowana do wojewódzkiego etapu konkursu kuratoryjnego z biologii. Pola osiągnęła bardzo wysoki wynik, ponieważ na 154 uczestników zajęła 25 miejsce. Gratulujemy i życzymy sukcesów w kolejnym etapie!
Czytaj więcejKlasa 7 była na pierwszej w Polsce wystawie prac Picassa pochodzących z Muzeum w Maladze. Prace inspirowane poszukiwaniem prawdziwego piękna, które wywodziły się w dużej mierze z jego edukacji. Uczniowie z grupy hiszpańskiej mieli zadania która miały na celu zdobycie umiejętności językowych i poznanie kultury hiszpańskiej. W ramach lekcje z plastyka kontynuując tradycje kopiowania wielkich
Czytaj więcejZ wielką radością informuję, że nasi Uczniowie podczas kwesty na ulicach Warszawy na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. podczas 32 Finału Zebrali naprawdę olbrzymią kwotę. Bardzo dziękuję za zaangażowanie Wolontariuszy i wszystkich, którzy włączyli się w tę akcję.
Czytaj więcejSzanowni Rodzice, Rekrutacja do klasy I na rok szkolny 2024/2025 została zakończona. Komisja Rekrutacyjna DSSP nr 5 STO
Czytaj więcejClass 3b explored the world of senses. The last sense that we discussed was the sense of taste.The challenge was to identify various foods solely through the sense of taste.This hands-on experience fostered a deeper understanding of the role taste plays in our daily lives and how our taste buds contribute to our overall enjoyment
Czytaj więcejIn a fun and educational experiment conducted with Class 1A, we explored the fascinating world of frozen leaves using simple materials: leaves, salt, and hot water. This experiment was designed to teach the young students about the science of freezing and how it affects objects in our natural environment. The students also had an opportunity
Czytaj więcej2 luty to Dzień Pozytywnego Myślenia. Święto zostało zapoczątkowane przez amerykańską psycholog Kirsten Harell. Zdrowy optymizm był tematem ostatnich zajęć w klasie 1a. Podawaliśmy nasze skojarzenia związane z pozytywnym myśleniem. Klasyfikowaliśmy powiedzenia optymisty i pesymisty. Wymienialiśmy korzyści płynące z przyjmowania pozytywnej postawy. Ponadto pracowaliśmy w grupach tworząc “słońce” będące symbolem pozytywnego myślenia. Co więcej, uczestniczyliśmy
Czytaj więcejZ okazji Dnia Pizzy na kreatywnych zajęciach klasy 1a w Przystani Kreatywności oczywiście nie obyło się bez… wypieku pizzy! Wypieki wyszły pyszne. Każdy miał możliwość skomponowania swojego kawałka według własnych smakowych upodobań. Dzieci opuściły zajęcia szczęśliwe i usatysfakcjonowane z szerokim uśmiechem na twarzach. Link prowadzący do folderu ze zdjęciami z Dnia Pizzy poniżej 🙂 GALERIA
Czytaj więcej